woensdag 11 juli 2018

Besparen bij energie overstappen


Zoals je misschien wel weet, hebben we sinds enkele jaren te maken met een open energiemarkt in Nederland. Dit betekent dat prijzen niet vastliggen en dat energiemaatschappijen scherpe tarieven moeten binnen om nieuwe klanten binnen te halen. Je bent als consument dan ook een hoop waard voor deze miljardenbedrijven. Dit is een mooie kans om hier gebruik van te maken. Met de tips hieronder weet je dat je het maximale uit de open markt haalt en de beste energie actie kiest.

Welke actie wil ik?

Voordat je verandert van energiemaatschappij, is het belangrijk om te bepalen van welke energie actie je gebruik wilt maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een fikse korting, kun je cashback krijgen, of kun je profiteren van diverse andere acties. Op Energie Acties kun je bijvoorbeeld kiezen voor een gratis tablet of een ander gratis cadeau. Bekijk het actuele aanbod aan acties en profiteer direct. Maar natuurlijk nadat je de rest van de tips hieronder hebt gelezen!

Wat is mijn verbruik?

Voordat je overstapt, is het zaak om in kaart te brengen wat jouw huidige verbruik is. De beste manier om jouw gemiddelde verbruik te achterhalen, is door naar het verbruik over de afgelopen 12 maanden te kijken. Wanneer je hier een goed beeld van hebt, kun je deze variabelen invullen op de diverse vergelijkingssites.

Wat zijn de contractvoorwaarden

Een ander belangrijk onderdeel om een goed beeld van te hebben voordat je van energieleverancier verandert, is de inhoud van het contract dat je afsluit. Zo heb je bij het overstappen te maken met een aantal keuzes, die allen de prijs van jouw energie bepalen. Denk hierbij aan de duur van het contract, de vraag of je vaste of variabele prijzen wilt, eventuele boetes bij contractbreuk en ga zo nog maar even door.
Al met al kun je een hoop besparen door te veranderen van energiemaatschappij en over te stappen naar een goedkopere partij. Wanneer je dit doet, is het zaak om je goed te verdiepen, voor een maximale besparing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten