vrijdag 10 mei 2019

Hoe u de gevels moet reinigen


Een gevel heeft flink wat te verduren. Zeker in Nederland wordt de gevel veel blootgesteld aan wind, regen en uitstoot van auto’s. Het reinigen van gevels vraagt om expertise en is een specialistische klus. Daarom kiezen veel mensen op de gevels schoon te laten maken door Basiq Group. Op https://basiqgroup.nl/ kunt u rustig bekijken wat u allemaal kunt verwachten van deze specialist op het gebied van reinigen. In dit artikel leggen wij uit hoe de gevel doorgaans wordt gereinigd. Veel leesplezier!

Gevels schoonmaken

Bij het reinigen van de gevels is het van belang dat de juiste reinigingstechniek wordt gebruikt. Zandstralen is een veelgebruikte methode om vuil van uw gevels te verwijderen. Deze methode wordt vaak gebruikt als de muur is gemaakt van een harde steensoort en de voegen van een goed kwaliteit zijn.  Let op met zandstralen, in sommige gevallen kan dit de muur beschadigen. Inventariseer daarom hoe uw muur is opgebouwd. Een gevel die is gemaakt van geglazuurde stenen is altijd ongeschikt voor de zandstraal methode.

nevelstraling

Als alternatief op het zandstralen kunt u er ook voor kiezen om schoon te maken met nevel. Bij nevelstralen is de druk een heel stuk lager. Deze mildere behandeling is uitermate geschikt voor het schoonmaken van bakstenen, beton, natuursteen en hout. Bij het nevelstralen kan de waterdruk naar wens worden ingesteld. Voor het stralen wordt alsnog een mix van zand en water gebruikt. Daarom wordt deze methode veel gebruikt bij het stralen van historische gebouwen.

Professionele hulp nodig?

Bent u er naar aanleiding van dit artikel achter gekomen dat er best veel komt kijken bij het reinigen van de gevels? Dat is geen probleem. Bij Basiq Group kunt u namelijk terecht voor al uw vraagstukken omtrent het schoonmaken van gevels. Doordat zij met een deskundige blik naar uw gevels kijken zal er altijd gekozen worden voor de geschikte reinigingsmethode. Waar wacht u nog op?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten