vrijdag 24 januari 2020

Wat zijn de beste energie aanbiedingen?

Iedereen wil natuurlijk geld besparen. Dit kan gemakkelijk gedaan worden door goed naar energie aanbiedingen te kijken. U kunt mogelijk al honderden euro’s besparen door de juiste energiecontract af te sluiten. Maar om dit zelf allemaal uit te zoeken en de vele energieleveranciers met elkaar te vergelijken, kost veel tijd. Daarom vertellen wij u hoe u het gemakkelijkst alle energie aanbiedingen kunt vergelijken.

Hier kunt u de beste energie aanbiedingen vinden

De beste plek om alle energie aanbiedingen overzichtelijk te kunnen inzien, is bij een energievergelijker. Deze vergelijkingssite verzameld alle goedkoopste aanbiedingen van de energieleveranciers. Door enkel uw jaarverbruik en postcode in te voeren ziet u in een handig overzicht welke aanbiedingen er voor u het goedkoopste zijn. Dit scheelt u zelf al snel uren aan werk om zelf alle leveranciers met elkaar te vergelijken.

Particulier of zakelijke energie aanbiedingen

Op deze vergelijkingssites kunt u zowel als particulier of voor zakelijke doeleinde de beste energie aanbiedingen vinden. Voor een ZZP’er is het belangrijk om er achter te komen of u goedkoper uit bent wanneer u als particulier energie afneemt of als zakelijke gebruiker. U moet hierbij rekening houden met de BTW die u mogelijk mag aftrekken van de energiekosten wanneer u het voor zakelijk gebruik afneemt. 

Bepaal vooraf welk soort energie u af wilt nemen

U heeft tegenwoordig ook keuze uit verschillende soorten energie. Zo kunt u kiezen tussen groene energie en grijze energie. Groene energie is een duurzame vorm. Dit wilt zeggen dat deze energie wordt opgewekt uit de wind, de zon, water of biomassa. Deze manier van energie opwekken is vele malen beter voor het milieu omdat er weinig vervuilende stoffen worden uitgestoten. Grijze energie wordt opgewekt vanuit kolen en aardgassen. Deze manier heeft een zwaardere belasting op het milieu.
Groene energie is momenteel nog iets duurder dan grijze energie. Maar door goede energie aanbiedingen is het verschil tegenwoordig niet heel groot meer. Hierdoor zijn sommige aanbiedingen voor groene energie soms zelfs goedkoper. Dit maakt het kiezen voor een duurzame keuzen aantrekkelijker.

Maak gebruik van de cadeaus die worden aangeboden

Veel energie leveranciers bieden vaak iets extra’s aan om u ervan te doen overtuigen om een energiecontract bij hun af te sluiten, naast dat zij een energie aanbieding doen. Dit doen zij in de vorm van een welkomstcadeau. Deze cadeaus kunnen zeer divers zijn. Zo bieden sommige leveranciers een cadeaubon aan met een mooi bedrag erop. Ook worden er vaak dure spullen aan u aangeboden die u zelf niet snel zal aanschaffen. Hierbij kunt u denken aan tablets of Playstations. Naast de energie aanbieding is dit een leuke extra.